Продукти:
• 400 г дребни макарони
• 100 г черни маслини
• 100 г зелени маслини
• 100 г пушен салам
• 1 малка глава червен лук
• 250 г моцарела
• 1/2 к.ч. зехтин
• 1 к.ч. винен оцет
• 1-2 скилидки чесън
• риган, босилек
• розмарин, магданоз
• черен пипер, сол
• настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме салама и лука на тънки ивички и ги смесваме с маслините (без костилки), наситнения чесън и моцарелата, нарязана на кубчета. Прибавяме към макароните, поръсваме със ситно нарязаните зелении и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Заливаме със смес от зехтина и оцета, разбъркваме и подреждаме салатата в голяма чиния за сервиране. Поръсваме с настърган пармезан и поднасяме веднага.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...