Продукти:
• 400 г сварен зрял фасул
• 400 г броколи
• 2 стръка целина (без листата)
• 2-3 стръка зелен лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. зехтин
• 1 к.ч. оцет
• 1-2 щипки захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и стръковете целина на малки парченца и ги смесваме с отцедения фасул и накъсаното броколи.
Отделно смесваме оцета и зехтина със захарта и счукания чесън. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбиваме много добре.
Заливаме салатата с тази смес, разбъркваме внимателно и разпределяме в чиниите за сервиране.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...