Продукти:
• 1 кг спанак
• 1 глава лук
• 1 к.ч. зехтин
• 1 ч.ч. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2-3 домата
• 3-4 рибки аншоа
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 с.л. настърган кашкавал
• лимонов сок
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, яйцето и малко мляко приготвяме палачинково тесто, което оставяме да отлежи 1 час.
Почистваме и измиваме спанака, попарваме го и го нарязваме на едро. Прибавяме настъргания лук и подправяме с лимонов сок, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и задушаваме в 1-2 с.л. зехтин и малко вода.
Отделно загряваме останалата мазнина, сипваме в нея част от приготвеното тесто и слагаме отгоре доматени кръгчета и парченца аншоа. Поливаме отново с тесто и изпържваме омлет до златисто оцветяване от двете страни. По същия начин изпържваме и втори омлет.
Разстиламе върху тях спаначената плънка, навиваме ги на рула и ги слагаме във форма за суфле. Заливаме с доматения сок, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме във фурната.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...