Кулинарни рецепти » Сарми от лапад

 Сарми от лапад

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 връзки листа от лапад
• 4-5 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Задушаваме го с олиото и малко вода. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и копър, ориза и червения пипер. Разреждаме с малко вода, посоляваме на вкус и продължаваме да задушаваме още 10 мин.

Попарваме в кипяща вода листата от лапад и ги отцеждаме.

Завиваме с оризовата смес сарми в част от листата. Покриваме с останалите листа дъното на тенджера и нареждаме отгоре приготвените сарми плътно една до друга. Заливаме ги с гореща вода, колкото да ги покрие, притискаме ги с чиния и варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало