Кулинарни рецепти » Зеле с лук и картофи

 Зеле с лук и картофи
(Индия)

Продукти:

• 600 г прясно зеле
• 400 г картофи
• 400 г лук
• 100 г доматено пюре
• 150 мл олио
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 с.л. къри на прах
• 2 дафинови листа
• 4-5 карамфилчета
• 1 каф.л. кимион
• 1 каф.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в загрятото олио. Щом поомекне, поръсваме кърито и задушаваме още 3-4 мин на слаб огън, така че да се съхрани ароматът на подправката.

После слагаме останалите подправки и нарязаното зеле. Задушаваме още десетина минути, като често разбъркваме.

Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към ястието заедно с доматеното пюре. Наливаме бульона и доваряваме на тих огън.

Накрая опитваме на сол и отстраняваме дафиновите листа и карамфилчетата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало