Продукти:
• 600 г прясно зеле
• 400 г картофи
• 400 г лук
• 100 г доматено пюре
• 150 мл олио
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 с.л. къри на прах
• 2 дафинови листа
• 4-5 карамфилчета
• 1 каф.л. кимион
• 1 каф.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в загрятото олио. Щом поомекне, поръсваме кърито и задушаваме още 3-4 мин на слаб огън, така че да се съхрани ароматът на подправката.
После слагаме останалите подправки и нарязаното зеле. Задушаваме още десетина минути, като често разбъркваме.
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към ястието заедно с доматеното пюре. Наливаме бульона и доваряваме на тих огън.
Накрая опитваме на сол и отстраняваме дафиновите листа и карамфилчетата.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...