Продукти: (за 4 порции)
• 300 г коприва
• 200 г домати
• 1 връзка пресен лук
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 2 яйца
• 150 г кисело мляко
• черен пипер, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Копривата почистваме, измиваме и попарваме, нарязваме на ситно и задушаваме заедно с нарязания лук в малко вода.
След като поомекне, добавяме обелените и настъргани домати. Накрая сипваме размитото в малко вода брашно и подправяме на вкус.
Преди сваляне от огъня при непрекъснато бъркане добавяме разбитите с киселото мляко яйца.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...