Продукти: (за 4 порции)
• 300 г коприва
• 200 г домати
• 1 връзка пресен лук
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 2 яйца
• 150 г кисело мляко
• черен пипер, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Копривата почистваме, измиваме и попарваме, нарязваме на ситно и задушаваме заедно с нарязания лук в малко вода.
След като поомекне, добавяме обелените и настъргани домати. Накрая сипваме размитото в малко вода брашно и подправяме на вкус.
Преди сваляне от огъня при непрекъснато бъркане добавяме разбитите с киселото мляко яйца.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...