Кулинарни рецепти » Зелен фасул със сметана

 Зелен фасул със сметана

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг зелен фасул
• 40 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 малка главичка лук
• 100 г заквасена сметана
• 1-2 ч.ч. зеленчуков бульон
• копър, магданоз
• черен пипер, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на парченца и го заливаме с малко подсолена вода. Задушаваме, докато омекне, и прецеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Щом поомекне, сипваме брашното и също го позапържваме. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и копър, наливаме горещия бульон и възваряваме.

Прибавяме фасула и разбитата сметана, подправяме с оцет, черен пипер и сол на вкус и варим 5-6 мин на умерен огън, като непрекъснато бъркаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало