Продукти: (за 5 порции)
• 1 глава карфиол
• 1 пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150 г сирене
• 1 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички, които сваряваме в кипяща подсолена вода. Отцеждаме и ги подреждаме в общо плато.
Отделяме 500 мл от отварата, в която е врял карфиолът и загряваме до завиране заедно с половината от маслото. При непрекъснато бъркане прибавяме размитото в млякото брашно.
Оставяме соса да поври 7-8 мин на слаб огън, след което прибавяме настърганото на ситно ренде сирене и малко черен пипер. Държим още 2-3 мин на огъня и изсипваме соса върху карфиола.
Отгоре заливаме с останалото разтопено масло и поръсваме с галетата и ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...