Продукти:
• 250 г леща
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Изсипваме лещата в 600 мл хладка вода и слагаме тенджерата на огъня. След като кипне, варим още 15 мин, изхвърляме водата и наливаме 500 мл нова вода. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме ситно нарязания лук и връщаме на огъня.
След 5-6 мин добавяме главите чесън, измити добре, но необелени. Варим, докато лещата стане гъста.
Сгорещяваме олиото в тиган и запържваме в него за 30-40 секунди червения пипер. Изсипваме го върху лещата, поръсваме с чубрицата и варим още 5-6 минути.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...