Продукти: (за 4 порции)
• 100 г грах
• 100 г зелен фасул
• 100 г моркови
• 100 г карфиол
• 100 г целина
• 100 г картофи
• 30 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Разкъсваме карфиола на розички, морковите, картофите и целината нарязваме на кубчета, а фасула на ивички. Прибавяме граха, маслото и малко вода. Посоляваме и задушаваме под капак, докато зеленчуците омекнат.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...