Кулинарни рецепти » Праз с целина

 Праз с целина

Продукти: (за 5 порции)

• 5-6 тънки стръка праз
• 2 глави целина
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на парчета с дължина 5-6 см. Обелваме целината и я нарязваме на филийки.

Нареждаме праза и целината в тенджера и ги заливаме с олиото и 2 ч.ч. вряща вода. Посоляваме на вкус и варим на тих огън.

Когато зеленчуците почти се сварят прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и препеченото брашното, което сме размили в малко хладка вода. Оставяме ястието да поври още 10 мин, отстраняваме от огъня и го подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало