Продукти: (за 4 порции)
• 1-2 моркова
• половин главичка целина
• 1 глава лук
• 2 стръка праз
• 1 ч.ч. олио
• 1 кг арпаджик
• 2 глави чесън на скилидки
• 1-2 дафинови листа
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите и целината и на едро ренде. Изсипваме ги в глинен съд, в който сме налели олиото. Задушаваме ги заедно с лука и праза.
Когато зеленчукът омекне, прибавяме червения пипер, обеления арпаджик, обеления чесън и дафиновите листа. Наливаме толкова вода, колкото да покрие зеленчуците. Задушаваме, докато лука поомекне, прибавяме размитите във вода брашно и доматено пюре и поръсваме с оцет.
Захлупваме плътно с капака и го замазваме с тесто. Варим 20 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...