Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг патладжани
• 4 домата
• 1 ч.ч. олио
• 1 глава чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на едри кубчета. Накисваме ги за 15 мин в подсолена вода, след което ги изстискваме и подсушаваме. Пържим ги в много голямо количество мазнина и ги изваждаме.
В същата мазнина слагаме обелените и настъргани домати, нарязаните скилидки чесън, 1 ч.ч. гореща вода, сол и черен пипер на вкус.
Когато сместа заври, пускаме изпържените патладжани и варим на умерено тих огън без да бъркаме /само от време на време раздрусваме тенджерата/, докато ястието остане на мазнина. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...