Кулинарни рецепти » Перцуга

 Перцуга

Продукти: (за 4-6 порции)

• 20 пиперки
• 1 голяма глава лук
• 1 парче зелка
• 1 морков
• 300 мл доматен сок
• 1 ч.ч. ориз
• 1 непълна к.ч. олио
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината и задушаваме нарязаните на дребно лук и морков.

Леко задушаваме ориза. Нарязваме пиперките и зелето на дребно. Изсипваме всичко в тенджерата под налягане, заливаме с доматения сос и посоляваме.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и варим ястието 6 мин.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало