Продукти: (за 4-6 порции)
• 20 пиперки
• 1 голяма глава лук
• 1 парче зелка
• 1 морков
• 300 мл доматен сок
• 1 ч.ч. ориз
• 1 непълна к.ч. олио
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината и задушаваме нарязаните на дребно лук и морков.
Леко задушаваме ориза. Нарязваме пиперките и зелето на дребно. Изсипваме всичко в тенджерата под налягане, заливаме с доматения сос и посоляваме.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и варим ястието 6 мин.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...