Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 ч.ч. зрял боб
• 2-3 малки глави лук
• 1 чушка
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 корена магданоз
• 1 с.л. сух девисил
• 1 с.л. сух джоджен
• 1 ч.л. суха чубрица
• 1 голяма глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 домата
• 1 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• 1 с.л. ситно нарязани листа от пресен девисил
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боб за една нощ във вода, като слагаме във водата 1 ч.л. сол или сода бикарбонат. Измиваме боба и го заливаме със студена вода, която трябва да го покрива. Варим на умерен огън, като 20 мин след завирането слагаме обелените малки лукчета и чушката. Ако се наложи, доливаме гореща вода.
Когато лукчета омекнат, ги изваждаме, смачкваме ги и отново ги връщаме при боба. Прибавяме моркова, нарязан на колелца, и целината, нарязана на кубчета. Посоляваме на вкус и слагаме корените от магданоз, джоджена, девисила и чубрицата.
Запържваме 1 глава ситно нарязан лук с 3 с.л. олио. Отстраняваме от огъня, прехвърляме 2-3 с.л. сос от боба, разбъркваме, връщаме на огъня и прибавяме обелените и настъргани доматите.
Изваждаме от боба магданозените корени, целината, морковите и чушката и го заливаме със запръжката. Варим 20 мин на тих огън и поръсваме със ситно нарязания пресен джоджен и ситно нарязаните листа от девисил.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...