Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г картофи
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз /или копър/
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки.
Сгорещяваме олиото и запържваме в него ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Наливаме 3 ч.ч. топла вода, прибавяме оцета, зрънцата черен пипер, дафиновия лист и сол на вкус.
Когато сосът заври, слагаме картофите и доваряваме ястието още 10 мин на тих огън. При поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...