Кулинарни рецепти » Зрял фасул с гъби и маслини

 Зрял фасул с гъби и маслини

Продукти:

• 300 г шарен боб
• 250 г пресни гъби
• 150 г черни маслини без костилки
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2-3 сушени доматчета
• 6 с.л. зехтин
• 5-6 стръкчета магданоз
• 1-2 листа от целина
• 1 ч.л. стрита мащерка
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и наливаме 2 л нова вода. Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Варим до омекване.

Накисваме доматчетата в 1 ч.ч. отвара от фасула. Изчакваме 1 час, за да набъбнат. После ги нарязваме дребно, а бульона сипваме при боба.

Нарязваме гъбите на филийки и ги запържваме в силно сгорещената мазнина. Прибавяме сушените домати и също ги позапържваме. После сипваме запръжката при фасула заедно с наряните на парченца маслини. Посоляваме и готвим още 30 мин.

Накрая поръсваме с наситнените магданоз и листа от целина, мащерката и кимион на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало