Продукти: (за 4 порции)
• 500 г нахут
• сокът от 1 лимон
• 1 к.л. смлян черен пипер
• 1 к.л. настъргани корени от джинджифил
• 1 к.л. чесън на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сипваме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекне.
Отцеждаме сварения нахут, слагаме го в голяма чиния за сервиране и поръсваме с лимоновия сок и подправките.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...