Продукти: (за 5 порции)
• 5-6 стръка праз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 кисели краставички
• 10-12 маслини
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязания на ситно лук в 1 к.ч. вода, докато омекне. Наливаме олиото, позапържваме лука, отстраняваме тенджерата от огъня, слагаме червения пипер, разбъркваме добре, връщаме отново на огъня и слагаме праза, който сме обелили и нарязали на парчета, широки 2-3 см.
Наливаме толкова гореща вода, колкото да се покрият продуктите и варим на умерен огън. Когато празът поомекне, прибавяме нарязаните на кубчета кисели краставички, маслините, черния пипер и доматеното пюре, размито с малко топла вода. Доваряваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...