Кулинарни рецепти » Задушен зелен фасул

 Задушен зелен фасул

Продукти:

• 1,5 кг зелен фасул
• 1 к.ч. вода
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• сол
• настърган и разреден с оцет хрян (счукан чесън)
• магданоз или копър

Начин на приготвяне:

Почистваме фасула и го слагаме в тенджера заедно със ситно нарязания лук, наливаме олиото и водата и задушаваме на слаб огън до омекване. Когато фасулът е напълно готов, посоляваме.

Поднасяме го полят с малко олио, подправен с хрян и оцет (или счукан чесън) и поръсен с магданоз или копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало