Продукти: (за 5 порции)
• 20 сладки пиперки
• 1 голяма глава лук
• 1 морков
• 1 парче зеле
• 1 1/2 ч.ч. доматен сок
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, копър
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме моркова и лука, нарязваме ги на дребно и ги задушаваме в сгорещеното олио. Изчистваме пиперките от дръжките и семената и ги нарязваме на дребно. Изчистваме ориза, измиваме го и го задушаваме в мазнина.
Слагаме така подготвените продукти в тенджера под налягане, заливаме с доматения сок и посоляваме. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим още 6 мин.
Поднасяме ястието студено, украсено с листенца от пресен магданоз и копър.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...