Продукти: (за 5 порции)
• 20 сладки пиперки
• 1 голяма глава лук
• 1 морков
• 1 парче зеле
• 1 1/2 ч.ч. доматен сок
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, копър
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме моркова и лука, нарязваме ги на дребно и ги задушаваме в сгорещеното олио. Изчистваме пиперките от дръжките и семената и ги нарязваме на дребно. Изчистваме ориза, измиваме го и го задушаваме в мазнина.
Слагаме така подготвените продукти в тенджера под налягане, заливаме с доматения сок и посоляваме. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим още 6 мин.
Поднасяме ястието студено, украсено с листенца от пресен магданоз и копър.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...