Кулинарни рецепти » Леща яхния с целина

 Леща яхния с целина

Продукти: (за 5-6 порции)

• 400-500 г леща
• 2 глави лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 1 глава чесън
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. стрита чубрица
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата със студена вода. Прибавяме нарязаните на кубчета моркови и целина, 1 глава ситно нарязан лук и обеления чесън. Варим на тих огън. Когато лещата омекне, посоляваме на вкус.

Задушаваме в останалата мазнина втората глава ситно нарязан лук заедно с обелените и настъргани домати. След като останат на мазнина, поръсваме запръжката с червения пипер и леко препеченото брашно, разреждаме с малко бульон от лещата и прибавяме към ястието. Варим още 10 мин и отстраняваме от огъня.

Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер и стрита чубрица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало