Кулинарни рецепти » Качамак Пастицада от Сардиния

 Качамак Пастицада от Сардиния

Продукти:

• 2 ч.ч. царевично брашно
• 6 ч.ч. вода
• 1 кг спанак
• 4 смлени филета от аншоа
• 4 скилидки чесън
• 200 г сирене
• половин пакетче краве масло
• черен и червен пипер
• девесил, олио, сол

Начин на приготвяне:

Във врящата подсолена вода, като бъркаме непрекъснато, постепенно изсипваме царевичното брашно. Варим, докато кашата започне да се отделя от стените на съда (около 50 минути).

Разточваме върху плоскост с дебелина 1 см. Когато изстине, качамакът се стяга и тогава го нарязваме на квадрати (по 15 см), които запичаме на скара, докато хванат коричка.

Задушаваме нарязания на ситно спанак в малко олио заедно със счукания чесън, девесила, черния и червения пипер и смляната риба. Разстиламе сместа върху половината от квадратите и покриваме с останалите, така че да се получат сандвичи.

Сервираме като ги поливаме с разтопено масло, оцветено с червен пипер, а отгоре слагаме натрошено сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало