Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка червена зелка
• 1 ябълка
• 1 малка главичка лук
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• 1 щипка захар
• 1 ч.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето и лука на ситно. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме захарта и оцета и разбъркваме. Наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън.
Когато зелето поомекне, прибавяме нарязаната на тънки парченца ябълка и продължаваме да задушаваме, докато течността се изпари напълно. Поръсваме готовото ястие с разтопеното масло.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...