Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка червена зелка
• 1 ябълка
• 1 малка главичка лук
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• 1 щипка захар
• 1 ч.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето и лука на ситно. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме захарта и оцета и разбъркваме. Наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън.
Когато зелето поомекне, прибавяме нарязаната на тънки парченца ябълка и продължаваме да задушаваме, докато течността се изпари напълно. Поръсваме готовото ястие с разтопеното масло.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...