Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1-2 ч.ч зелев сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички, наливаме малко вода и го варим на умерен огън, докато омекне. Отцеждаме и го запържваме в олиото до златисто.
Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме леко препеченото брашно. Накрая разреждаме със зелев сок и варим на умерен огън, докато кашата се сгъсти.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...