Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг гъби
• 1/3 ч, ч. разтопено масло
• 4 глави лук
• 8 картофа
• 1 ч. ч. сметана
• 2 дафинови листа
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и обелваме гъбите, след което ги слагаме за 10 мин в подкиселена вода. Изплакваме ги със студена вода и ги пускаме за 5 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме от водата, охлаждаме леко и нарязваме.
Така приготвените гъби слагаме в тенджера със сгорещено масло, прибавяме солта, черния пипер, дафиновите листа и задушаваме ястието, докато водата се изпари напълно.
Добавяме ситно нарязания и запържен в маслото лук, задушаваме 5 мин и наливаме сметаната. Задушаваме ястието още 5-6 мин на слаб огън. Поръсваме с магданоз.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...