Продукти:
• 1 ч.ч. царевица за варене
• сухи чушки за пълнене
• 3-4 глави лук
• 1/2 ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Киснем измитата царевица 1 нощ в студена вода. Претриваме я с ръце, измиваме в няколко води, заливаме със студена вода и варим до омекване.
Заливаме пиперките с топла вода, за да омекнат. Почистваме ги от семките.
В по-голямата част от олиото задушаваме ситно нарязания лук. Поръсваме с черния пипер, прибавяме отцедената и посолена царевица.
С така приготвената смес пълним пиперките. Редим ги в широка плитка тенджера, заливаме ги със съвсем слабо подсолена гореща вода и наливаме останалото олио.
Варим ястието на тих огън, докато пиперките останат на мазнина.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...