Продукти: (за 4 порции)
• 1 зелка
• 1 1/2 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 200 г извара
• 1 яйце
• черен пипер и сол
За соса:
• 3 с.л. олио
• 2-3 с.л. брашно
• 3 с.л. сметана
• 1 връзка копър
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода.
Обелваме от зелката по-големите листа и също леко ги сваряваме в подсолена вода, като след това запазваме водата.
Смесваме ориза със ситно нарязания лук, половината скълцан копър, изварата и разбитото яйце. Поръсваме с черен пипер и посоляваме.
Разпределяме плънката в средата на сварените зелеви листа, навиваме ги и ги завързваме, за да не се развият. Варим ги в малко вода на слаб огън 20-25 мин.
От олиото, брашното и водата, в която сме варили зелевите листа, сваряваме сос. Когато се посгъсти, прибавяме към него сметаната и останалия ситно нарязан копър и поръсваме с черен пипер.
Подреждаме готовите зелеви листа в плато и ги заливаме със соса.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...