Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г дребни пресни картофи
• 1-2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 жълтъка
• четвърт пакетче краве масло
• 1/2 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите и ги сваряваме в подсоленото мляко. Застройваме ги с разбитите жълтъци и лимонов сок на вкус.
Разсипваме ги в чиниите за сервиране и поливаме с маслото, което сме запържили заедно с червения пипер. Поръсваме с черен пипер и нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...