Кулинарни рецепти » Свинско с ябълки

 Свинско с ябълки

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1 кг ябълки
• 1/2 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на порции и го натриваме с черен пипер.

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме в него парчетата месо. След това наливаме малко гореща вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и задушаваме месото 20 мин.

Отваряме тенджерата и прибавяме обелените, изчистени от семената и разрязани на четвъртинки ябълки. Наливаме още малко гореща вода, затваряме тенджерата и задушаваме още 10 мин след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало