Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо
• 1-2 с.л. брашно
• 100 г сланина
• 2-3 по-големи глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 500 мл прясно мляко
• 1 с.л. оцет
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на пържолки с дебелина около 1 см. Леко ги начукваме, изрязваме тлъстинките и ги натриваме със сол и черен пипер.
В сгорещената мазнина пържим нарязаната на кубченца сланина. Вадим пръжките, а пържолките овалваме в брашно и пържим в същата мазнина. Изваждаме ги, прецеждаме мазнината и пържим в нея до поруменяване нарязания на филийки лук.
Когато лукът омекне, сипваме млякото и оцета и поръсваме с червен пипер. Оставяме соса да заври, поливаме с него пържолите, захлупваме и задушаваме на умерен котлон 20-30 мин. Накрая поръсваме с пръжките и черен пипер.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...