Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо
• 1-2 с.л. брашно
• 100 г сланина
• 2-3 по-големи глави лук
• 3-4 с.л. олио
• 500 мл прясно мляко
• 1 с.л. оцет
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на пържолки с дебелина около 1 см. Леко ги начукваме, изрязваме тлъстинките и ги натриваме със сол и черен пипер.
В сгорещената мазнина пържим нарязаната на кубченца сланина. Вадим пръжките, а пържолките овалваме в брашно и пържим в същата мазнина. Изваждаме ги, прецеждаме мазнината и пържим в нея до поруменяване нарязания на филийки лук.
Когато лукът омекне, сипваме млякото и оцета и поръсваме с червен пипер. Оставяме соса да заври, поливаме с него пържолите, захлупваме и задушаваме на умерен котлон 20-30 мин. Накрая поръсваме с пръжките и черен пипер.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...