Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма /смес/
• 500 г пресен грах
• 2 стръка пресен лук
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме граха, сваряваме го в леко подсолена вода и го оставяме да се отцеди.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорешеното олио заедно с каймата. Поръсваме червения пипер и брашното и прибавяме обелените и настъргани домати и отцедения грах. Посоляваме на вкус.
Захлупваме и варим двадесетина минути на тих огън. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...