Кулинарни рецепти » Свинско с целина

 Свинско с целина

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1,5 кг целина /с листата/
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 2-3 лимона
• 1 непълна ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го, нарязваме го на порции, посоляваме го и го запържваме в сгорещеното олио, след което го пущаме в 1 л гореща вода и го варим 1 час на умерен огън.

Измиваме главите целина и ги нарязваме на малки кубчета, а листата нарязваме на едро. Накисваме целината десетина минути в солена вода, отцеждаме я и я слагаме при месото заедно със ситно нарязания лук, който леко сме позапържили.

Посоляваме и варим ястието още 40 мин на умерен огън. Разбиваме яйцата с лимоновия сок, разреждаме с малко бульон от тенджерата и заливаме месото с приготвения сос. Накрая поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало