Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешки шол
• половин пакетче краве масло
• 2-3 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• 4-5 моркова
• 2-3 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1-2 карамфилчета
• 300 г домати
• 1,5 ч.ч. бяло вино
• 3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото, след което го нарязваме на едри парчета. Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Остъргваме морковите, измиваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Обелваме скилидките чесън и ги забождаме с карамфилчетата.
Сгорещяваме в тенджера олиото заедно с маслото. Изпържваме месото от всички страни. Прибавяме лука и морковите и също ги запържваме, като разбъркваме с дървена лъжица. Поръсваме с брашното и разбъркваме.
Наливаме виното и 1 ч.ч. топла вода. Прибавяме обелените и настъргани домати, ситно нарязания магданоз и чесъна. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус, захлупваме и варим на тих огън до пълното омекване на месото. Преди сервиране изваждаме чесъна с карамфила.
Телешко с бира
Продукти за 4 порции: 600 г телешко филе, 4-5 с.л. олио, 2 глави лук, 1 с.л. брашно, 1 1/2 ч.ч. бира, 1 к.ч. бульон, 2 с.л. горчица, черен пипер, сол.
Нарязваме месото на хапки и ги овалваме в брашното. Слагаме месото и ситно нарязания лук и разбъркваме. Прибавяме горчицата, бульона, бирата, черен пипер и сол на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...