Кулинарни рецепти » Свинско със зеле в гювеч

 Свинско със зеле в гювеч

Прoдукти:

• 1 свински джолан
• 1 свинско краче
• 1 свинско ухо
• 500 г свински ребра
• 1 парче бекон или сланина с малко месце
• 1 наденица или кървавица
• 1 морков
• 1 стрък праз
• 2 дафинови листа
• 2 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио (мас)
• 1 шепа ориз
• 2 сухи червени чушки (люти)
• 10 зърна черен пипер
• 1 кисела зелка
• 3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Покриваме дъното на гювеча с нарязания на едро бекон или сланина и отгоре посипваме киселото зеле нарязано на ситно. Продължаваме да редим нарязания на шайби джолан, зеле, ребра, пак зеле и предварително нарязаните и задушени парчета праз лук и морков.

Над тях слагаме насеченото свинско краче, цялата наденица и пак зеле. Поръсваме измития ориз, червените чушки, дафиновия лист, черния пипер и сипваме сгорещената мазнина с червения пипер.

Покриваме със зеле и заливаме ястието с топла вода. Варим на тих огън 4-5 часа.

Автор: Малина Мъглова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало