Прoдукти:
• 1 свински джолан
• 1 свинско краче
• 1 свинско ухо
• 500 г свински ребра
• 1 парче бекон или сланина с малко месце
• 1 наденица или кървавица
• 1 морков
• 1 стрък праз
• 2 дафинови листа
• 2 ч.л. червен пипер
• 4 с.л. олио (мас)
• 1 шепа ориз
• 2 сухи червени чушки (люти)
• 10 зърна черен пипер
• 1 кисела зелка
• 3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Покриваме дъното на гювеча с нарязания на едро бекон или сланина и отгоре посипваме киселото зеле нарязано на ситно. Продължаваме да редим нарязания на шайби джолан, зеле, ребра, пак зеле и предварително нарязаните и задушени парчета праз лук и морков.
Над тях слагаме насеченото свинско краче, цялата наденица и пак зеле. Поръсваме измития ориз, червените чушки, дафиновия лист, черния пипер и сипваме сгорещената мазнина с червения пипер.
Покриваме със зеле и заливаме ястието с топла вода. Варим на тих огън 4-5 часа.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...