Кулинарни рецепти » Говеждо филе Метерних

 Говеждо филе Метерних
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки говежди филета
• 200 г гъби
• 2 с.л. сметана
• 80 г краве масло
• 200 г ориз
• 1 трюфел /може и други гъби/
• 2 домата
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме с 300 мл подсолена вода почистения и попарен ориз, ситно нарязания трюфел /гъби/, 20 г масло и доматите, които сме попарили, обелили сме ги, отстранили сме им семената и сме ги нарязали на кубчета. Задушаваме сместа до омекване, след което я натъпкваме в 4 малки, намазани с мазнина чашки за супа и слагаме чашките на водна баня.

Начукваме добре филетата, посоляваме ги, поръсваме ги с черен пипер и ги изпържваме от двете страни в сгорещена мазнина. Обръщаме чашките с оризовата смес в блюдо и слагаме върху всяко кубче ориз по едно филенце.

Изпържваме в масло нарязаните на парченца гъби, поливаме ги със соса от месото, прибавяме сметаната и парченце масло, възваряваме и заливаме филетата, както са върху ориза, с така приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало