Кулинарни рецепти » Сарми от липови листа с гъби

 Сарми от липови листа с гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 20-30 млади листа от липа
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.л. доматено пюре
• 200-250 г гъби
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме липовите листа и леко ги попарваме.

Нарязваме ситно и леко задушаваме лука в олиото и малко вода. Прибавяме ситно нарязаните гъби, доливаме 1-2 с.л. вода и захлупваме, за да се задушат добре. След като гъбите поомекнат, добавяме ориза, черния пипер, доматеното пюре, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Заливаме с гореща вода, посоляваме и доваряваме до омекване на ориза.

Разпределяме тази плънка върху липовите листа и завиваме малки стегнати сармички. Слагаме сармичките в тенджера, заливаме ги с хладка вода, колкото да се покрият, и варим на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало