Кулинарни рецепти » Задушена коприва

 Задушена коприва

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г коприва
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 глави лук
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме копривата с повече сол и я оставяме да преседи 1 час. След това я измиваме, изстискваме и я слагаме в тенджера.

Върху нея слагаме ориза, олиото, лука, нарязан на филийки, ситно нарязаните магданоз и джоджен, малко сол, черния и червения пипер. Заливаме с 1 ч.ч. вода, похлупваме добре и оставяме яденето да се задушава на умерен огън, докато уври добре оризът. Ако е необходимо доливаме още гореща вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало