Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 1 ч.ч. олио
• 2 яйца
• 4 с.л. брашно
• 1 бучка краве масло
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с брашното и солта. За да стане по-пухкава сместа, добавяме малко вода и бучка масло.
Панираме всеки спаначен лист в тази смес и пържим в силно сгорещено олио, докато листенцата станат хрупкави и златисто кафяви.
Преди да поднесем поръсваме със смлян черен пипер.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...