Продукти: (за 4 порции)
• 500 г чушки
• 3-4 моркова
• 2-3 пресни картофа
• 3 с.л. кисело мляко
• 3-4 с.л. брашно
• 100 г кашкавал
• 4 яйца
• 1/2 връзка магданоз
• сол
• галета за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги нарязваме много ситно.
Обелваме морковите и картофите и ги сваряваме. Смачкваме ги на пюре и прибавяме към тях чушките, киселото мляко, брашното, настъргания кашкавал и 2 яйца.
Омесваме всичко много добре и подправяме със ситно нарязания магданоз и сол.
От сместа оформяме кюфтета и ги панираме последователно с галета, яйца и отново галета. Изпържваме кюфтетата в гореща мазнина.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...