Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелени пиперки
• 1 глава лук
• 5 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. разбито кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца.
Сгорещяваме олиото и запържваме ситно скълцания лук. След като омекне, прибавяме нарязаните чушки и също леко ги запържваме. Изсипваме брашното, запържваме и него.
Прибавяме киселото мляко и варим ястието десетина минути на тих огън. Преди да поднесем, поръсваме с едро смлян черен пипер и ситно скълцан магданоз.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...