Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелени пиперки
• 1 глава лук
• 5 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. разбито кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца.
Сгорещяваме олиото и запържваме ситно скълцания лук. След като омекне, прибавяме нарязаните чушки и също леко ги запържваме. Изсипваме брашното, запържваме и него.
Прибавяме киселото мляко и варим ястието десетина минути на тих огън. Преди да поднесем, поръсваме с едро смлян черен пипер и ситно скълцан магданоз.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...