Кулинарни рецепти » Гъбени крокети

 Гъбени крокети

Продукти: (за 3-4 порции)

• 500 г пресни или мариновани гъби
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 непълна ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 г настърган кашкавал
• галета, магданоз
• черен пипер, ким, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите и ги сваряваме в подсолена вода, към която сме прибавили щипка ким. Отцеждаме и ги слагаме в гъст бешамелов сос, който сме приготвили от маслото, брашното, яйцата и млякото. Прибавяме ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол.

Сгорещяваме голямо количество мазнина. С намаслена супена лъжица вземаме от гъбеното тесто, оформяме топчета, овалваме ги в галета и ги пускаме в сгорещената мазнина. Пържим до златисто оцветяване.

Непосредствено след като извадим крокетите, поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало