Продукти: (за 10 порции)
• 1 кг картофи
• 600 г целина (глави)
• 600 г моркови
• 200 г краве масло
• 100 г лук
• 150 г ориз
• 10 яйца
• 100 г брашно
• 250 мл прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на кубчета и ги пържим, като най-напред слагаме морковите, после целината и накрая картофите.
От половината брашно с част от млякото и маслото правим гъст сос бешамел, които добавяме към зеленчуците, заедно с настъргания лук. Слагаме солта, сварения ориз, част от яйцата и подправките.
От полученото тесто правим кюфтета, които панираме в брашно и яйца и пържим в гореща мазнина.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...