Продукти: (за 4 порции)
• 400 г патладжани
• 100 г пиперки
• 100 г домати
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 1/2 к.ч. зехтин
• 10-12 зърна черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кръгчета и ги слагаме върху наклонена дъска, за да се отцедят. Нарязваме пиперките на ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на малки парченца. Посоляваме зеленчуците и поръсваме с черен пипер.
В сгорещен зехтин изпържваме първо патладжана, а след това - пиперките. Разпределяме патладжаните и пиперките в 4 чинии, а върху тях изсипваме доматите.
Отгоре заливаме с разбито кисело мляко, смесено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...