Кулинарни рецепти » Студентски кюфтенца

 Студентски кюфтенца

Прoдукти:

• 1 ч.ч. ориз
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. сирене
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 яйце
• магданоз
• сол, черен пипер
• брашно и олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза, изцеждаме го и прибавяме маслото. След като изстине добавяме настърганото сирене, наситнения магданоз, доматеното пюре и яйцето. Посоляваме сместа и поръсваме с черен пипер.

Оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и пържим в сгорещено олио.

Автор: Кирил Димитров

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало