Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки алабаша
• 100 г пушени гърди
• 50 мл сухо бяло вино
• 2 глави лук
• 2 филии бял хляб
• 40 г пушено сирене
• 1 яйце
• розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме алабашите, разрязваме ги наполовина, успоредно на плоската страна, издълбаваме ги дълбоко и леко ги посоляваме.
Режем лука на ситно и го задушаваме с накълцаните пушени гърди. Добавяме виното и черния пипер и сваляме от огъня.
Накисваме хляба във вода, изцеждаме го много добре, омесваме с накълцаната на ситно вътрешност на алабашите, яйцето, настърганото сирене и розмарина.
Съединяваме двете смеси и пълним алабашите. Нареждаме ги в тавичка, покриваме с фолио и печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...