Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки алабаша
• 100 г пушени гърди
• 50 мл сухо бяло вино
• 2 глави лук
• 2 филии бял хляб
• 40 г пушено сирене
• 1 яйце
• розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме алабашите, разрязваме ги наполовина, успоредно на плоската страна, издълбаваме ги дълбоко и леко ги посоляваме.
Режем лука на ситно и го задушаваме с накълцаните пушени гърди. Добавяме виното и черния пипер и сваляме от огъня.
Накисваме хляба във вода, изцеждаме го много добре, омесваме с накълцаната на ситно вътрешност на алабашите, яйцето, настърганото сирене и розмарина.
Съединяваме двете смеси и пълним алабашите. Нареждаме ги в тавичка, покриваме с фолио и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...