Кулинарни рецепти » Пълнени картофи

 Пълнени картофи

Продукти: (за 5-6 порции)

• 15-20 картофа
• 1 телешки мозък
• 125 г шунка
• 1 глава лук
• 3 яйца
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 40 г краве масло
• настъргана лимонова кора
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме мозъка в подсолена вода, почистваме го от ципата и го наситняваме.

Сгорещяваме маслото и пържим до поруменяване наситнения лук. Прибавяме мозъка и нарязаната на много малки кубчета шунка и продължаваме да пържим. Щом шунката се позачерви, добавяме разбитите с млякото яйца, наситнения магданоз и останалите подправки. Готвим 2-3 мин и сваляме плънката от котлона.

Обелваме картофите, внимателно ги издълбаваме и леко ги сваряваме на пара или с много малко вода. Пълним ги с плънката, нареждаме ги в намазнена тавичка, наливаме 1 к.ч. гореща вода и печем в умерена фурна. Поднасяме с доматен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало