Кулинарни рецепти » Пълнени картофи

 Пълнени картофи

Продукти: (за 5-6 порции)

• 15-20 картофа
• 1 телешки мозък
• 125 г шунка
• 1 глава лук
• 3 яйца
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 40 г краве масло
• настъргана лимонова кора
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме мозъка в подсолена вода, почистваме го от ципата и го наситняваме.

Сгорещяваме маслото и пържим до поруменяване наситнения лук. Прибавяме мозъка и нарязаната на много малки кубчета шунка и продължаваме да пържим. Щом шунката се позачерви, добавяме разбитите с млякото яйца, наситнения магданоз и останалите подправки. Готвим 2-3 мин и сваляме плънката от котлона.

Обелваме картофите, внимателно ги издълбаваме и леко ги сваряваме на пара или с много малко вода. Пълним ги с плънката, нареждаме ги в намазнена тавичка, наливаме 1 к.ч. гореща вода и печем в умерена фурна. Поднасяме с доматен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало