Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко шкембе
• 2 моркова
• 1 главичка стар лук
• 1 парче целина
• 2 връзки зелен лук
• 3 с.л. олио
• 2-3 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме шкембето в подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме на дребно. Нарязваме на кубчета морковите, стария лук и целината и също ги сваряваме. Отцеждаме зеленчуците и ги смесваме с шкембето.
Нарязваме зеления лук на ситно и го запържваме в олиото. Прибавяме обелените и настъргани домати и също ги запържваме. Смесваме с шкембето и прибавяме ситно нарязаните чесън, магданоз и джоджен.
Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка. Добавяме дафиновия лист и 5-6 зърна черен пипер, наливаме топла вода до средата на продуктите и печем 30 мин в умерена фурна.
Приготвяме заливка от млякото, разбитите яйца и леко препеченото брашно и я сипваме в тавата. Печем 10 мин, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме още 10 мин, докато ястието се зачерви отгоре.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...