Продукти:
• 1 черен дроб
• 6-8 парченца сланина за шпековане
• 1 тънък лист сланина за увиване на дроба
• 3-4 с.л. олио
• 10 сварени моркова
• 5-6 глави лук
• 1 ч. ч. бяло вино
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ципата на дроба и го шпековаме с парченца сланина. Завиваме го с тънкия лист сланина, завързваме с конец и слагаме в тенджера.
Наливаме олиото, захлупваме тенджерата и задушаваме 10-15 минути. Прибавяме сварените моркови, ситно нарязания лук, 2 ч. ч. топла вода и подправките. Посоляваме, ако е необходимо, и варим до омекване.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...