Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешки или свински мозък
• 1 връзка корени за супа
• 3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3-4 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• лимонов сок, оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Оставяме мозъка да кисне около 2 часа в студена вода.
Приготвяме отвара от вода, оцет, сол, нарязаните на едро корени за супа, 3-4 зърна черен пипер, дафинов лист. В кипящата отвара слагаме изкиснатия мозък и варим 15 мин на силен огън и след това 10 мин на слаб огън. Оставяме мозъка да изстине в отварата, отцеждаме го, обелваме го и го нарязваме на филийки.
Слагаме нарязаните филийки за около 30 мин в марината от лимонов сок, олио, сол, черен пипер и магданоз. След това потапяме в тесто, приготвено от яйцата, млякото, брашното и малко сол и пържим в сгорещена мазнина. Оставяме изпържените филийки в затоплена чиния.
В същата мазнина запържваме леко подсолен магданоз, с който се гарнираме мозъка.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...